Politikerpension til folket og blomster og kys til den frie galaxe

Et, med ganske få undtagelser, enigt folketing stemte forleden dag nej til at røre ved politikernes luksuriøse pensioner. Det var Enhedslisten der stillede forslagene vedr. 1) at justere politikerpensionsalderen til at være den samme som folkepensionsalderen, og 2) at begrænse politikernes eftervederlag, der bl.a. gav Malou Aamund mulighed for at hæve mange tusinde kroner, trods et nyt topjob i IBM. Desværre blev begge forslag forkastet af et massivt flertal. At de borgerlige partier stemmer for at bevare luksuspensionerne kan næppe komme som et chok, men at det socialistiske parti, SF, mener, at det er fuldt fortjent at give politikerne luksuriøse pensionsordninger, det kan være svært at forstå. Det er skræmmende at tænke på, hvorvidt en såkaldt rød regering egentlig vil føre rød politik efter et kommende folketingsvalg?
Jeg læste forleden et argument for at bevare politikerpensionen, som lød på, at det er et meget hårdt job at være politiker. (Med forlov, det er det garanteret, men det er nu heller ikke en dans på roser at være pædagog eller folkeskolelærer). Her skal man dog huske, at en menig folketingspolitiker tjener mange hundrede tusinde kroner om året, så hvis problemet er så stort, så kunne man jo overveje en privat pensionsopsparing. Man kunne selvfølgelig også gå den fair og rimelige vej:

Politikerpension til alle!

Fri Galaxe
Lidt lækkert musik. Jeg fandt idag en gammel skive med det her vidunderlige hippie-kollektivistiske Christianiaband. Det er sgu dejlige toner. Hør det, elsk det, leg med det, mærk det, nyd det og vend hippievrangen ud af og giv den gas. God søndag!

(og husk: Mandag = Monday, mon = min, mandag = Min dag!)

3 kommentarer:

  1. Og det er netop derfor, at jeg snart meleder mig ud af SFU og venter på at de såkaldte røde formænd tager sig sammen...

    SvarSlet
  2. øv! SFU er ellers en sød flok mennesker, skal jeg hilse og sige! men der er ingen grund til at vente, jeg tror ikke SF drejer til venstre inden valget - tværtimod. Jeg foreslår SUF og Enhedslisten:)

    SvarSlet