Oktoberglæde og SU - eller mangel på samme

Overlevelsesguide til Oktober (af Anna Johansen): Det bedste i denne måned er eftertænksomheden, hovedet som vandrer rundt blandt ting som snart er ingenting, blandt ord der mister deres betydning, kiks der mister deres slutning, tics og tacs og blde som snart går i forrådnelse. Vi får lov til at sidde i en vindueskarm, hvis vi kan finde en, og drikke te og kakao og bage æblekager og spise suppe som varmer ideni. Det er ok at være pakket flere dage ind ind i en alt for stor og filtret sweater, og vi har grunde til at gå rundt i dynesko. Dyner, vi søger dækning under, det her, i lune og varme, trygge huler går vi i hi i uden at bekymre os om regnen udenfor. Vi kan tænde røgelsespinde og stearinlys og sætte ild til håb og minder, og vi får tid. Bare tid, tid til alting. Tanker og drømme, tak og tilgivelse, og blogs og bløde toner, sober og mol, oktober, min ven. Solsort, Simon & Garfunkel, skole og stilskrivning, men i en lille, oplyst hule, med Oscar Peterson-jazz, varme fødder, tæpper, terts, saxofon, poesi, fødselsdage, flammer, fløjt og kreative indfald. Vi lader op til næste sommer og alt det vilde. Vi mister sommerfuglene, men til gengæld er der nu små snegle med hus.

Nu hvor ovenstående poesi danser i jeres øregange, ser jeg mit snit til at komme ud med mine frustrationer.

SU og fattige studerende: Jeg tænker ofte, om dem der bestemmer i Danmark er dumme. Altså dem med magt. Politikerne, du ved. Men hvorfor sidder de så i Folketinget - som folkevalgte? Er folket virkelig så dumt, at vi stemmer dumme mennesker ind i Folketinget? Jeg skynder mig at tænke på noget andet. For det vil jeg næppe tro om det danske folk. Men at politikerne er dumme, det er nu et faktum, der er godt at vende tilbage til. Specielt sådan en dag som idag. Folketingets åbningsdag. D. 5. oktober er de facto den dag, hvor Danmarks politiske frontline, Lars Løkke Rasmussen, lukker allermest lort ud. Hvad jeg bed mærke i idag var, at der skal skæres i SU'en - og hold nu fast! Den danske magtalliance, VK, vil cutte SU til unge fra 18-19 år, hvis de er hjemmeboende. Der skal nemlig spares, ja. Men kære (dumme) politikere. Bare fordi man bor hjemme, betyder det ikke at alt er fryd og godt vejr. Det er nemlig ikke alle studerende, som har et økonomisk bagland af guld (hilser jeg gerne og siger). Jeg kan i den nærmeste fremtid forudse mange udgifter, der bl.a. tæller en dyr lommeregner, studietur, udveksling til USA og Malaga (nødvendigt for at gennemføre min uddannelse), og med forældre der tæller en førtidspensionist og en lønmodtager, bliver den nød hård at knække. Derudover vil jeg også gerne leve op til Løkkes nye titel til SU'en (cafépengene), så det hele bliver lidt mere overskueligt. Desværre bliver der hverken råd til uddannelse eller cafébesøg for mit vedkommende, for i Danmark - der skal vi spare!

Med eller uden SU i baglommen, så kommer vi ikke udenom, at det er efterår, og noget så sentimental som efteråret skal fejres med manér. Derfor opfordrer jeg alle til at sætte sig godt til rette i hverdagen, starte med en kop kaffe eller te, acceptere at smøger holder livsglæden oppe, og at musik er til for at blive lyttet til.

Kys jer selv og nyd livet!

1 kommentar:

  1. Wauw musling. Det gjorde du søreme godt, og al mulig applaus herfra, da jeg vidst nok alligevel er den eneste, som gør sig ulejligheden at kommentere din blog. Fra visse rygter (!!) har jeg hørt, at dette indlæg er blevet vel modtaget, især SU'en og alt det gøgl.
    PS. Kliks uden slutning, ikke kiks. Men ellers, så.. wauw. Tak! :D

    SvarSlet